Sjetva zobi
+2
zelenko
pege25
6 posters
*****AGROforum***** :: RATARSTVO :: Zob
Stranica 1 / 1.
Re: Sjetva zobi
Naša zob nije neka , al s obzirom na uvjete u kojima je sijana još je dobro ispala.
[You must be registered and logged in to see this image.]
zelenko- Administrator
- Član od : 12.05.2013
prekjučer sam kombajniral uslužno 2 ha zobi , to je ozima žuta zob , prinos vrlo dobar bil ...
matek- Administrator
- Član od : 05.05.2013
JDIVAN- Moderator
- Član od : 16.07.2013
kod nas zob posijana, al znam samo to i da se sijalo 150 kg/ha, sorta ni ništa drugo neznam jer nisam sudjelovao u sjetvi , posijano negdje 4 ha za naše potrebe.
zelenko- Administrator
već? ili je to lanjska?zelenko je napisao/la:kod nas zob posijana, al znam samo to i da se sijalo 150 kg/ha, sorta ni ništa drugo neznam jer nisam sudjelovao u sjetvi , posijano negdje 4 ha za naše potrebe.
ja neću do kraja mjeseca sigurno
brmbo- Administrator
- Član od : 08.04.2013
Da već je posijano, sijalo se na bregovima di parcele vise i ocjeđene su, na mjestima bilo skoro i presuho.
zelenko- Administrator
JDIVAN- Moderator
- Član od : 16.07.2013
Evo koje slike sjetve zobi ..sijano za vlastite potreba cca 2,5 kj ..sijana 160kg/ha i to direk u zimsku brazdu.[You must be registered and logged in to see this image.]
šta se nisi javi i ja bi ti nabavio koliko hoćeš sjemenje zobi ...pege25 je napisao/la:jebem ti sitno žito ja ne mogu nigdje nači sjeme zobi?
i rođo zobi proljetne ide cca 120 kg po jutru, tako da ti je 160 po hektaru malo rijetko ...
falky- Administrator
- Član od : 30.04.2013
Ma jebi ga tako sam pročitao da ide od 120-160 kg/ha ..mada mi je ujak viko da sijem više..jebiga kakva bude da bude sad ...
Ko prizna pola mu se dodafalky je napisao/la:Jebiga, kad nećeš da pitaš kolegu lopova ...
Pa lijepo sam napiso da nemogu naći zobi ...a za ovo koliko kila po ha e to nisam pitao pa sam eto usro motku..ujak viče da idem treba tako ja reko ne to je gusto ..
Zob treba sijati što ranije - treća dekada rujna. Sjetva se obavlja žitnim sijačicama na razmak redova 8-12 cm. Sije se na sklop od 500-550 klijavih sjemenki/m2, što odgovara 120-160 kg/ha sjemena.
Samo što sad vidim da to je za ozimu zob ..ova proljetna valjda treba više ..ali svj sam trebao ići više ..sad je gotovo kolko bude da bude ..bar će biti zrno veče
EVO TU SAM TO PROČITAO
Similar topics
» Sjetva soje 2015 g
» Sjetva Š.Repe 2014 g
» Sjetva i Žetva SOJE 2014 g
» Sjetva žetva repice 2017
» Sjetva žetva suncokreta 2015g
» Sjetva Š.Repe 2014 g
» Sjetva i Žetva SOJE 2014 g
» Sjetva žetva repice 2017
» Sjetva žetva suncokreta 2015g
*****AGROforum***** :: RATARSTVO :: Zob