Uzgoj ovaca
+3
brmbo
zelenko
falky
7 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Uzgoj ovaca
Evo vamo pišimo o tome..
Ja ako bog da postajem za koji dan vlasnik 17km ovaca i krečem u stočare
Ja ako bog da postajem za koji dan vlasnik 17km ovaca i krečem u stočare
Re: Uzgoj ovaca
Evo danas sam kupio 17kom ovaca..tako od sad pege ide u stočarske vode
Hebiga ludo volim janjetinu pa si mislim što ti pege nebih sebi kupio ovaca i držo ono za sebe ..jer ih godišnje pojedem što podjelim rodbini barem 10kom a i više ..tako ja odlučio da sebi za dušu imam svoje janjiće .
Danas ih idem preterati biće koja slika mojih prvih 17 ovaca
Hebiga ludo volim janjetinu pa si mislim što ti pege nebih sebi kupio ovaca i držo ono za sebe ..jer ih godišnje pojedem što podjelim rodbini barem 10kom a i više ..tako ja odlučio da sebi za dušu imam svoje janjiće .
Danas ih idem preterati biće koja slika mojih prvih 17 ovaca
Evo kiša me sjebala pa je plan za sutra da prebacim svoje ovce
He ne mogu vjerovat pege posto stočar
He ne mogu vjerovat pege posto stočar
Evo izlaze moje ovce..
[You must be registered and logged in to see this image.]
Evoi mog ujaka i ikolege sitnog pomažu mi pretjerati moje stado
Evo i stigle na odredište biće za sad kod ujaka na ranču s njegovim ovcama poslije je, plan da ih preselim na svoju farmu
Evo izvozo me kolega sitni kroz neku đunglu od trave a mokra od kiše u 3 pm sav sam bio mokar..hebo sam mu sve po spisku ..čoban jedan
evo usput i vidio ribnjak od sitnog friško sređen
E sad ima da feštam uh svako malo sad pege će imat svoje janjiće
Evoi mog ujaka i ikolege sitnog pomažu mi pretjerati moje stado
Evo i stigle na odredište biće za sad kod ujaka na ranču s njegovim ovcama poslije je, plan da ih preselim na svoju farmu
Evo izvozo me kolega sitni kroz neku đunglu od trave a mokra od kiše u 3 pm sav sam bio mokar..hebo sam mu sve po spisku ..čoban jedan
evo usput i vidio ribnjak od sitnog friško sređen
E sad ima da feštam uh svako malo sad pege će imat svoje janjiće
E moj rođo ti koliko jedeš janjetinu onda si malo komada si kupio, jer one se sporije janju nego što ti ih jedeš ...
falky- Administrator
- Član od : 30.04.2013
falky je napisao/la:E moj rođo ti koliko jedeš janjetinu onda si malo komada si kupio, jer one se sporije janju nego što ti ih jedeš ...
He dobro si to primjetio znam da je malo rođo ..tako da je u planu uzeti još 8 komada ..a onda budem vidio za dalje
Sve u svemo eto mene stočara
Evo prvo pege-ovo janje
Danas došao po jedno za ražanj kad ujak veli pege čestitam posto si tata
Evo ovog pečemo
I evo ga peče se već kod kolege svrtana .
Danas došao po jedno za ražanj kad ujak veli pege čestitam posto si tata
Evo ovog pečemo
I evo ga peče se već kod kolege svrtana .
Haha a jesi car
zelenko- Administrator
- Član od : 12.05.2013
He he si vido rođo kakav je pege ..ma biznismen za 10
Sad ne ovisim više o nikom imam svoje janjiće i ima samo da sad feštam
Jebeš ljude koji ne nznaju uživati u životu
Sad ne ovisim više o nikom imam svoje janjiće i ima samo da sad feštam
Jebeš ljude koji ne nznaju uživati u životu
Evo danas sam odvezao kod ujaka farmeskog plativa 12 rola puta 50m pa ćemo ograditi da nam ovce mogu namiru pasti...
ovako izgleda
ovako izgleda
Evo sad odvezao na ujakovu farmu ovaca gdje su presjele i moje ovce palete ...pa bi s njima napravili tor ..i ujak nije mogao da me sačeka i sam stavio žicu ...sad fali još stupova da sve ogradimo i onda ima da nam ovce jurišaju ko šumaher po pašnjaku
Pa evo par slika
Pa evo par slika
lijepa ograđena povrišna pege [You must be registered and logged in to see this image.]
evo i mojih gregora
evo i mojih gregora
brmbo- Administrator
- Član od : 08.04.2013
O pa nisam znao kolega po ovcama da se i ti baviš uzgojem ovaca..eto ja sasvim slučajno uletio u taj biznis...sad ja i ujak pomažemo jedan drugom dobro njemu dobro meni
Uzeo sam za sad 600m žice ali neće biti dosta veli ujak bude nam falilo još bar 150m..njemu je to bila životna želja da si to ogradi ali financije mu baš nisu dozvoljavale pa reko ujak sad će tebi tvoj nečak pege pomoći i odem i uzmem mu žicu reko sad samo uživaj..treba još sad nešta stupaca staviti i do bi bilo to ...sad ih tu pusti i može raditi nešta drugo ...same se čuvaju
Sve u svemu baš mi drago što sad imam tih 17 ovaca još bi ja sebi sad uzo par komada ..volim jest janjetinu a i prodat ču valjda koje pa zaradit koju kintu
Uzeo sam za sad 600m žice ali neće biti dosta veli ujak bude nam falilo još bar 150m..njemu je to bila životna želja da si to ogradi ali financije mu baš nisu dozvoljavale pa reko ujak sad će tebi tvoj nečak pege pomoći i odem i uzmem mu žicu reko sad samo uživaj..treba još sad nešta stupaca staviti i do bi bilo to ...sad ih tu pusti i može raditi nešta drugo ...same se čuvaju
Sve u svemu baš mi drago što sad imam tih 17 ovaca još bi ja sebi sad uzo par komada ..volim jest janjetinu a i prodat ču valjda koje pa zaradit koju kintu
ma i meni slučajno uletile, dobio imanje od bake i to trebalo stalno kosit pa nabavio 3 komada za početak i tak s vremenom to naraslo skoro na 20 komada..
od tih tvojih 17 ima da jedeš i još će janjci za godinu dana otplatit stado. samo nabavit dobre hrane za zimu i nek pasu [You must be registered and logged in to see this image.]
od tih tvojih 17 ima da jedeš i još će janjci za godinu dana otplatit stado. samo nabavit dobre hrane za zimu i nek pasu [You must be registered and logged in to see this image.]
brmbo- Administrator
He he takav je plan ..za prodaju janaca nemam problema ..kolega mi to riješi...za sebe i ovako zaradim kod drugih ..nemaju ljudi da plate uslugu pa me daju janjiće za pečenje
A što se tiće hrane reko sam ujaku šta god treba ima da bude ..ako ne budem imo sjena ja ga budem kupio...nagodinu sijem 4 kj djeteline val to bude dosta ili?
Znaći jedino sjeno može biti problem..kukuruza ima zobi ima ..samo sjeno bi moglo biti problem
A što se tiće hrane reko sam ujaku šta god treba ima da bude ..ako ne budem imo sjena ja ga budem kupio...nagodinu sijem 4 kj djeteline val to bude dosta ili?
Znaći jedino sjeno može biti problem..kukuruza ima zobi ima ..samo sjeno bi moglo biti problem
misliš lucernu sijat? uh s 4 jutra lucerne prehraniš 50 i više komada. zimi i kad nema ispaše dajem ih 2-3 bale cca 15 kg, od toga one više razvuku i pogaze nego pojedu al ajde i smjese, a kad ima trave onda sam nekaj malo sjena da ne jedu samo zeleno.. i naravno mali imaju odvojen prostor si imaju uvjeh hrane za dohranu.. a još djetelina je zakon, ja im mješam s sjenom jer ova bolja krma se naravno proda a ovo kaj ostane im bude dobro.. ne bune se [You must be registered and logged in to see this image.]
brmbo- Administrator
Ma da posijo bi lucernu tu...tu mi je problematično ući s kombajnom..tu sijem 3 god već kukuruz i beračem ga berem pa se jebem s prodajom..ovako posijem tu lucernu kosim i sjeno spremim za ovce..Uh onda je to taman to.
Samo još moram skužit koju da sijem ..dali tu ima kakvih vrsta ili je svejedno šta posijem he pomagaj ako znaš ja sam za to glup
Samo još moram skužit koju da sijem ..dali tu ima kakvih vrsta ili je svejedno šta posijem he pomagaj ako znaš ja sam za to glup
aha, lucerna nevoli kiselu zemlju ni nisko di leži voda, brzo propadne. ak je takva zemlja onda staviš djetelinko travnu smjesu DTS i evo bala možda je čak i bolji dts jer ima crvene, bijele djeteline i svega... pa bude bolje za hranit od čiste lucerne bez sijena. a i lucernu im nemožeš hranit na zeleno nikak, odma se napuhnu.. a višak bala se lako proda
brmbo- Administrator
Ma tu je prije bila djetelina i odlična je bila ...sad ja nju tu posijem i da vidiš ..a viška neće biti ostavim ujaku taj višak jer ima on 28 ovaca i ja 17 pa plus janjići tako biće tu komada a velim ti uzo bih ja još cca 7 komada još
Hvala rođo na savjetu
Hvala rođo na savjetu
Dobro veli brmbo, ja isto nebi lucerku sijao, zajebano ju je sušit, ako se ne pazi svo lišće otpade pa imaš samo stabljiku, a ovako staviš dts i miran si imaš kvalitetno sijeno, a i više daje od same lucerke jer ima i trave unutra.
zelenko- Administrator
- Član od : 12.05.2013
Evo da se pohvalim dobio sam još jedno janje ...sad je to več pravo stado imam 17 ovaca i 2 janjeta
Zadnja promjena: pege25; pet 14 lip 2013, 06:39; ukupno mijenjano 1 put.
Evo promjena plana umjesto bavljenja s muznim kravama odlučio sam definitivno da nastavljam u ovom tonu a to je uzgoju ovaca...tako da plan ide u tom smijeru ...plan je pravljenje objekta za držanje 100 kom ovaca ...za sad ih ima 17 ovaca
Nekako mi se ovce čine zanimljivijom marvom od krava ili?
Nekako mi se ovce čine zanimljivijom marvom od krava ili?
i ja sam nešto planirao da kupim par ovaca za sebe , da ne budem želen janjetine..
kolika je briga oko toga ?
kolika je briga oko toga ?
matek- Administrator
- Član od : 05.05.2013
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Stranica 1 / 2.