Uzgoj ovaca
+3
brmbo
zelenko
falky
7 posters
Stranica 2 / 2.
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Re: Uzgoj ovaca
i ja sam nešto planirao da kupim par ovaca za sebe , da ne budem želen janjetine..
kolika je briga oko toga ?
kolika je briga oko toga ?
matek- Administrator
- Član od : 05.05.2013
Oko ovaca baš nisam neki ekspert pa ne mogu dati neki dobar savjet.
Jel bi išao na mlječne ovce ili samo meso tj. janjce?
zelenko- Administrator
- Član od : 12.05.2013
kolega primi se ti lepo ratarstva...moj savjet... imaš dosta zemlje
đelac- Administrator
- Član od : 19.05.2013
Ma on češće mijenja mišljenje nego moja bivša žena gaće (a mijenjala ih dva put dnevno ), tak oda kod njega to ide sa količinom piva koliko je popio ...
falky- Administrator
- Član od : 30.04.2013
Razmišljo sam o mlječnima ...to mi se čini nekao zanimljivo ...ali možda za početak budem išao pola pola ...zelenko je napisao/la:Oko ovaca baš nisam neki ekspert pa ne mogu dati neki dobar savjet.
Ako prodam kombajn...gradim drvenu nastambu za ovce na ovih 25ha tablu ...i ograđujem polako pola table i pravim tri pašnjaka tako da ih mogu prebacivati kad popasu jedan od njih ..
Ma polako nešta se mora raditi..ovako budem poludio od dosade i bez para ...ovako če koja banka kapniti od mlijeka koja od jenjića ...malo od zemlje i tako se valjda bude moglo živiti ovako sad nejde .
Ma rođo sad se nezajebavam ...računam si i mislim što i kako ovako više nejde čisti ratar je bez bar 200 ha ništa ..ja sad pao ispod 100ha tako da tu nema srećefalky je napisao/la:Ma on češće mijenja mišljenje nego moja bivša žena gaće (a mijenjala ih dva put dnevno ), tak oda kod njega to ide sa količinom piva koliko je popio ...
Evo i sheme mog budućeg objekta za ovce napravio ga danas za čas ..
Plan je da bude 60 ovaca za mese tj janjiće u ova gore dva obora a ovih 90 ovaca muznih u donja tri...sve se gradi od drveta osim ovog gdje bi bilo mlijeko ..to se zida .
Zamislio sam da svaka grupa ovaca ima svoj dio ogrđen za ispašu tako da se nemješaju i naravno svog ovna zvanog prcko
Ima da to bude pic pic objekat kad pege to sredi...plan je i napraviti objekat s pečenjarom za goste tako da možemo da se počastimo pravom delicijom iz uzgoja farme pege und compani ...
[You must be registered and logged in to see this image.]
Plan je da bude 60 ovaca za mese tj janjiće u ova gore dva obora a ovih 90 ovaca muznih u donja tri...sve se gradi od drveta osim ovog gdje bi bilo mlijeko ..to se zida .
Zamislio sam da svaka grupa ovaca ima svoj dio ogrđen za ispašu tako da se nemješaju i naravno svog ovna zvanog prcko
Ima da to bude pic pic objekat kad pege to sredi...plan je i napraviti objekat s pečenjarom za goste tako da možemo da se počastimo pravom delicijom iz uzgoja farme pege und compani ...
Evo pošto nema tamo struje a da dovodim gradsku odlučio sam da investiram u solarno dobivanje struje ..samo moram još da vidim koje jačina bi bila potrebna za farmu ..
Ovako nešta bi bilo dosta ...uz rezerviu agregata ..http://www.solarno.hr/katalog/proizvod/Hybrid-set/solarni-set-hybrid-profi-akcija
Ta snaga bi bila dosta za rasvijetu i za pokretanje strojeva tipa vezanih za mužnju eventualno ...a za opskrbu vodom bušim bunar i uzmam ovako nešta za pogon vode do pojilica ...http://www.solarno.hr/katalog/proizvod/Pumpe-Sol/solarno-navodnjavanje-pumpe-za-vodu
Tako da uz cca 40 000 kn privremeno riješim struju ...bemti kako sam pametan dvim se sam sebi ...biće još od tebe nešta pege
Ovako nešta bi bilo dosta ...uz rezerviu agregata ..http://www.solarno.hr/katalog/proizvod/Hybrid-set/solarni-set-hybrid-profi-akcija
Ta snaga bi bila dosta za rasvijetu i za pokretanje strojeva tipa vezanih za mužnju eventualno ...a za opskrbu vodom bušim bunar i uzmam ovako nešta za pogon vode do pojilica ...http://www.solarno.hr/katalog/proizvod/Pumpe-Sol/solarno-navodnjavanje-pumpe-za-vodu
Tako da uz cca 40 000 kn privremeno riješim struju ...bemti kako sam pametan dvim se sam sebi ...biće još od tebe nešta pege
Smo se vi meni smite ...
Ima da pege bude car seoskog turizma i ovčar godine za koju godinu
Ima da pege bude car seoskog turizma i ovčar godine za koju godinu
A što bi sa mljekom , jel bi prodavao ili bi pravio sireve, moraš račuat ako bi prodavao mljeko da ti treba i laktofriz , a on dosta struje treba
zelenko- Administrator
- Član od : 12.05.2013
Pege jes izracunao koliko te objekt izađe sa strujom i svim sto si nabrojo, a koliko ona pecenjara i taj prostor u sklopu iste gdje bi se degustirao krajnji proizvod farme?
fendt818- Član
- Član od : 03.07.2014
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Stranica 2 / 2.